Mieszałka do produktów półpłynnych Egretier MEL 2500

Parametry techniczne

Kategoria Używane maszyny masarskie
Podkategoria Obróbka mechaniczna mięsa
Rodzaj Mieszałki
Wysokość 2300 mm
Szerokość 1700 mm
Długość 3100 mm
Pojemność 2500 l
Zasilanie Elektryczne: 400V 50Hz 3N
Główny materiał Stal nierdzewna, kwasoodporna
Czas realizacji zamówienia dostępne na magazynie
Typ mieszadeł Mieszadła spiralne
System ważenia produktu Nie
Typ mieszałki Mieszałka otwarta
Ilość wałów Jednowałowa

Opis

EGRETIER to francuski producent urządzeń przemysłowych. Prezentowana mieszałka znajdzie zastosowanie w mieszaniu produktów półpłynnych np: sosy, dżemy, kremy itp. Urządzenie wyposażone jest w mieszadła spiralne. Maszyna posiada czujnik temperatury mieszanego produktu a także poziomu produktu w zbiorniku. Produkt podawany jest do maszyn za pomocą rury i średnicy fi=2cale, zakończonej zaworem pneumatycznym.
Istnieje możliwość podawania produktu o konsystencji stałej lub sypkiej za pomocą transportera taśmowego.
Wyładunek gotowego produktu / półproduktu następuje poprzez zastosowanie pompy kawitacyjnej.

Specyfikacja:

Producent: EGRETIER
Model: MEL 2500
Typ: Mieszałka produktów pół płynnych
Wymiary : 2300 x 1700 x 3100 ( mm )
Zasilanie: 400V 50Hz 3N
Pojemność: 2500 l
Typ mieszadła: Spiralne
Ilość wałów: 1
Czujnik temperatury: Tak
Czujnik poziomu produktu: Tak
Zasilanie pneumatyczne: 6 bar

Załączniki

Zapytaj o to urządzenie