Mieszałka do produktów półpłynnych Egretier MEL 2500
Parametry techniczne
Kategoria | Używane maszyny masarskie |
Podkategoria | Obróbka mechaniczna mięsa |
Rodzaj | Mieszałki |
Wysokość | 2300 mm |
Szerokość | 1700 mm |
Długość | 3100 mm |
Pojemność | 2500 l |
Zasilanie | Elektryczne: 400V 50Hz 3N |
Główny materiał | Stal nierdzewna, kwasoodporna |
Czas realizacji zamówienia | dostępne na magazynie |
Typ mieszadeł | Mieszadła spiralne |
System ważenia produktu | Nie |
Typ mieszałki | Mieszałka otwarta |
Ilość wałów | Jednowałowa |
Opis
EGRETIER to francuski producent urządzeń przemysłowych. Prezentowana mieszałka znajdzie zastosowanie w mieszaniu produktów półpłynnych np: sosy, dżemy, kremy itp. Urządzenie wyposażone jest w mieszadła spiralne. Maszyna posiada czujnik temperatury mieszanego produktu a także poziomu produktu w zbiorniku. Produkt podawany jest do maszyn za pomocą rury i średnicy fi=2cale, zakończonej zaworem pneumatycznym.
Istnieje możliwość podawania produktu o konsystencji stałej lub sypkiej za pomocą transportera taśmowego.
Wyładunek gotowego produktu / półproduktu następuje poprzez zastosowanie pompy kawitacyjnej.
Specyfikacja:
Producent: EGRETIER
Model: MEL 2500
Typ: Mieszałka produktów pół płynnych
Wymiary : 2300 x 1700 x 3100 ( mm )
Zasilanie: 400V 50Hz 3N
Pojemność: 2500 l
Typ mieszadła: Spiralne
Ilość wałów: 1
Czujnik temperatury: Tak
Czujnik poziomu produktu: Tak
Zasilanie pneumatyczne: 6 bar