Masownica próżniowa Karpowicz MK-2000

Parametry techniczne

Kategoria Używane maszyny masarskie
Podkategoria Obróbka mechaniczna mięsa
Rodzaj Masownice próżniowe
Wysokość 2200 mm
Szerokość 1400 mm
Długość 2800 mm
Waga ok. 1300 kg
Pojemność 2000 l
Zasilanie Elektryczne: 400V 50Hz 3N
Moc całkowita 5,1 kW
Główny materiał Stal nierdzewna, kwasoodporna
Czas realizacji zamówienia dostępne na magazynie
Zawór napowietrzający beczkę Tak, zawór ręczny
Typ sterownika Mikster MCM 023
Regulacja obrotów masownicy Płynna regulacja obrotów beczki
Masownica z płaszczem chłodzącym Nie
Wsad ok. 1400 kg

Opis

Masownica przeznaczona jest do próżniowego uplastyczniania różnych gatunków mięs podczas peklowania w produkcji mięsa i wędzonek. Karpowicz jest masownicą o pojemność 2000 l, znajdzie on zastosowanie w średnich i dużych zakładach przemysłu mięsnego. Masownica sterowana jest za pomocą panelu kontrolnego z wbudowanym mikroprocesorem. Producent zbudował maszynę ze stali nierdzewnej i elementów kwasoodpornych, zapewniając utrzymanie najwyższego stopnia higieny.


Sterowanie: sterownik mikroprocesorowy

Funkcje: autostart, obroty bębna masującego, czas pracy, czas przerwy, całkowity czas masowania, wielkość próżni dla poszczególnych faz masowania.

Działanie: Mięso przeznaczone do peklowania i masowania jest ładowane do zbiornika wraz z mieszanką peklującą. Po wypompowaniu powietrza ze zbiornika oraz zaprogramowaniu parametrów procesu technologicznego następuje proces masowania. Po wymasowaniu mięso grawitacyjnie wypada ze zbiornika do podstawionego pojemnika.

Specyfikacja:

Producent: KARPOWICZ
Model: MK-2000
Typ: Masownica próżniowa
Wymiary: 2200 x 1400 x 2800 ( mm )
Pojemność: 2000 l
Zasilanie: 400V 50Hz 3N
Moc: 5.1 kW
Zawór napowietrzający: Tak, ręczny
Sterowanie: Mikster MCM 023
Regulacja obrotów: Tak, płynna regulacja
Chłodzenie: Brak
Wsad: 1400 kg
Materiał: Stal nierdzewna, kwasoodporna

Zapytaj o to urządzenie