Masownica próżniowa Karpowicz MK-2000
Parametry techniczne
| Kategoria | Używane maszyny masarskie |
| Podkategoria | Obróbka mechaniczna mięsa |
| Rodzaj | Masownice próżniowe |
| Wysokość | 2200 mm |
| Szerokość | 1400 mm |
| Długość | 2800 mm |
| Waga | ok. 1300 kg |
| Pojemność | 2000 l |
| Zasilanie | Elektryczne: 400V 50Hz 3N |
| Moc całkowita | 5,1 kW |
| Główny materiał | Stal nierdzewna, kwasoodporna |
| Czas realizacji zamówienia | dostępne na magazynie |
| Zawór napowietrzający beczkę | Tak, zawór ręczny |
| Typ sterownika | Mikster MCM 023 |
| Regulacja obrotów masownicy | Płynna regulacja obrotów beczki |
| Masownica z płaszczem chłodzącym | Nie |
| Wsad | ok. 1400 kg |
Opis
Masownica przeznaczona jest do próżniowego uplastyczniania różnych gatunków mięs podczas peklowania w produkcji mięsa i wędzonek. Karpowicz jest masownicą o pojemność 2000 l, znajdzie on zastosowanie w średnich i dużych zakładach przemysłu mięsnego. Masownica sterowana jest za pomocą panelu kontrolnego z wbudowanym mikroprocesorem. Producent zbudował maszynę ze stali nierdzewnej i elementów kwasoodpornych, zapewniając utrzymanie najwyższego stopnia higieny.
Sterowanie: sterownik mikroprocesorowy
Funkcje: autostart, obroty bębna masującego, czas pracy, czas przerwy, całkowity czas masowania, wielkość próżni dla poszczególnych faz masowania.
Działanie: Mięso przeznaczone do peklowania i masowania jest ładowane do zbiornika wraz z mieszanką peklującą. Po wypompowaniu powietrza ze zbiornika oraz zaprogramowaniu parametrów procesu technologicznego następuje proces masowania. Po wymasowaniu mięso grawitacyjnie wypada ze zbiornika do podstawionego pojemnika.
Specyfikacja:
Producent: KARPOWICZ
Model: MK-2000
Typ: Masownica próżniowa
Wymiary: 2200 x 1400 x 2800 ( mm )
Pojemność: 2000 l
Zasilanie: 400V 50Hz 3N
Moc: 5.1 kW
Zawór napowietrzający: Tak, ręczny
Sterowanie: Mikster MCM 023
Regulacja obrotów: Tak, płynna regulacja
Chłodzenie: Brak
Wsad: 1400 kg
Materiał: Stal nierdzewna, kwasoodporna
