Linia kontaktowego smażenia JBT Formcook P6053 CC 636E
Parametry techniczne
Kategoria | Używane maszyny masarskie |
Podkategoria | Linie |
Rodzaj | Linie |
Wysokość | 2380 mm |
Szerokość | 1650 mm |
Długość | 5665 mm |
Waga | 3500 kg |
Zasilanie | Elektryczne: 400V 50Hz 3N |
Moc całkowita | 163 kW |
Główny materiał | Stal nierdzewna, kwasoodporna |
Czas realizacji zamówienia | dostępne na magazynie |
Szerokość taśmy | 600 mm |
Wymiary komory/formy | 530x3500 mm |
Opis
Formcook wykorzystuje zasadę ciągłego gotowania produktu między dwoma taśmami grzewczymi, ponieważ najskuteczniejszą metodą przenoszenia ciepła między dwiema powierzchniami jest bezpośredni kontakt. Idealnie nadaje się do przyrumieniania, obsmażania i produktów Sous Vide, ponieważ wykorzystuje intensywne przewodzenie ciepła 260°C jednocześnie z góry i dołu produktu.
Ta technologia doskonale nadaje się do płaskich, pozbawionych kości, całych mięśni, mięsa mielonego lub boczku o dobrej powierzchni styku. Ogranicza również nadmierną ekspansję wysokości produktów podczas gotowania.
System wykorzystuje solidny i nieprzywierający pas do produktów, który obsługuje mocno marynowane, mokre i lepkie produkty.
Beztłuszczowe gotowanie kontaktowe z nieprzywierającymi taśmami uszczelnia naturalne soki i tłuszcze w produkcie, zapewniając najwyższą jakość jedzenia i minimalne straty podczas gotowania
Szybki czas gotowania zapewnia wyższą wydajność
Nieprzywierająca taśma kuchenna oznacza, że produkt jest gotowany w sokach i naturalnych tłuszczach
Idealne zrumienienie powierzchni produktu
Brak śladów paska na produktach