Linia kontaktowego smażenia JBT Formcook P6053 CC 636E

Parametry techniczne

Kategoria Używane maszyny masarskie
Podkategoria Linie
Rodzaj Linie
Wysokość 2380 mm
Szerokość 1650 mm
Długość 5665 mm
Waga 3500 kg
Zasilanie Elektryczne: 400V 50Hz 3N
Moc całkowita 163 kW
Główny materiał Stal nierdzewna, kwasoodporna
Czas realizacji zamówienia dostępne na magazynie
Szerokość taśmy 600 mm
Wymiary komory/formy 530x3500 mm

Opis

Formcook wykorzystuje zasadę ciągłego gotowania produktu między dwoma taśmami grzewczymi, ponieważ najskuteczniejszą metodą przenoszenia ciepła między dwiema powierzchniami jest bezpośredni kontakt. Idealnie nadaje się do przyrumieniania, obsmażania i produktów Sous Vide, ponieważ wykorzystuje intensywne przewodzenie ciepła 260°C jednocześnie z góry i dołu produktu.

Ta technologia doskonale nadaje się do płaskich, pozbawionych kości, całych mięśni, mięsa mielonego lub boczku o dobrej powierzchni styku. Ogranicza również nadmierną ekspansję wysokości produktów podczas gotowania.

System wykorzystuje solidny i nieprzywierający pas do produktów, który obsługuje mocno marynowane, mokre i lepkie produkty.
Beztłuszczowe gotowanie kontaktowe z nieprzywierającymi taśmami uszczelnia naturalne soki i tłuszcze w produkcie, zapewniając najwyższą jakość jedzenia i minimalne straty podczas gotowania
Szybki czas gotowania zapewnia wyższą wydajność
Nieprzywierająca taśma kuchenna oznacza, że ​​produkt jest gotowany w sokach i naturalnych tłuszczach
Idealne zrumienienie powierzchni produktu
Brak śladów paska na produktach

Zapytaj o to urządzenie