Linia do produkcji ravioli Dominioni
Parametry techniczne
Kategoria | Używane maszyny masarskie |
Podkategoria | Linie |
Rodzaj | Linie |
Wysokość | 2000 mm |
Szerokość | 3600 mm |
Długość | 4200 mm |
Waga | 8000 kg |
Wydajność | 400-800 kg/h |
Zasilanie | Elektryczne: 400V 50Hz 3N |
Moc całkowita | 36 kW |
Główny materiał | Stal nierdzewna, kwasoodporna |
Czas realizacji zamówienia | dostępne na magazynie |
Szerokość taśmy | 540 mm |
Opis
Prezentowana linia do produkcji ravioli firmy DOMINIONI osiąga wydajność produkcyjną
od 3600 do 6900 szt / godzinę - w zależności od wielkości produktu.
Urządzenia Dominioni zostały zaprojektowane z myślą o małych i dużych zakładach produkcyjnych. Linia maszyn może produkować rożnego rodzaju formy z ciast, dzięki wymiennym matrycom. W urządzeniach zastosowano dwa rodzaje pojedynczych rolek pomiarowych. Linia wyposażona jest także w system ciągłego dozowania / nabijania powstałej formy. Połączenie zaworu obrotowego z tłokiem do napełniania zapewnia wysoką dokładność i precyzję w dozowaniu nadzienia, przez co czemu unikamy problemu wycieku lub przepełnienia.
Cała linia produkcyjna została wykonana ze stali nierdzewnej i elementów kwasoodpornych.
Skład Linii Toresani:
1). Mieszałka ciasta TORESANI 700 l
- Wymiar maszyny: 2400 x 5000 mm
- Wymiar komory: 2000 x 400 x 500 ( dł, gł, szer )
2). Podest - konstrukcja nośna na słupach, podestem pod mieszałkę o wymiarach :
- 2200 x 2300 x 1500 ( + 200mm słup ) (szer, dł, wys)
3). 2x transporter podający ciasto do rozwałkowywaczek
4). 3x rozwałkowywaczki ciasta TORESANI mod. S550
5). 3x sztancarek do Ravioli TORESANI MR540
6). Transporter odbierający dwu poziomowy o wymiarch
- Długość 5000 mm ( 2500 mm X 2 )
- Wymiar taśmy 300 mm
7). Skrzynia sterująca z zabezpieczeniami
8). Matryce i części zapasowe