Linia do pasteryzacji i schładzania Marinox
Parametry techniczne
Kategoria | Używane maszyny masarskie |
Podkategoria | Linie |
Rodzaj | Linie |
Wysokość | 2800 mm |
Szerokość | 1400 mm |
Długość | 4700 mm |
Zasilanie | Elektryczne |
Główny materiał | Stal nierdzewna, kwasoodporna |
Szerokość taśmy | 800 mm |
Wymiary okna | 600x100 mm |
Opis
Prezentowana linia służy do pasteryzacji i chłodzenia. Składa się ona z blanszownika przemysłowego który działa w pełni automatycznie i współpracuje z jednostką chłodzącą. Urządzenie posiada wbudowane automatyczne czyszczenie CIP. Jest zoptymalizowane pod kątem niskiego zużycia energii i wody. Linia jest niezawodna podczas całego procesu produkcji. System można stosować między innymi z makaronem (świeżym i suchym), warzywami, mięsem a także ryżem. Wydajność system oscyluje od 300kg do 1500kg/ godzinę. Zasilane jest parą lub gorącą wodą.
Po procesie blanszowania produkty umieszczane są na podajniku taśmowym bezpośrednio po wyjściu z blanszownika, następnie spryskiwane są zimną wodą.
Specjalnie opracowana taśma z tworzywa sztucznego jako ładunek gwarantuje najwyższy poziom higieny. Produkt końcowy nie jest poddawany mechanicznemu działaniu.
Wymiary blanszownika: 2800 x 1300 x 4600 ( mm )
Wymiary jednostki chłodzącej: 2000 x 400 x 4700 ( mm )
szerokość taśmy: 800 mm