Kotleciarka MAGA
Parametry techniczne
Kategoria | Używane maszyny masarskie |
Podkategoria | Obróbka mechaniczna mięsa |
Rodzaj | Formierki / Panierownice |
Wysokość | 700 mm |
Szerokość | 460 mm |
Długość | 600 mm |
Waga | 120 kg |
Moc całkowita | 1,5 kW |
Opis
Półautomatyczna prasa do mięsa MAGA pozwala wyeliminować ręczną pracę polegającą na rozbijaniu mięsa do takich dań jak rolady, kotlety, steki, burgery czy bitki. Unikalna konstrukcja i precyzja wykonania umożliwia płynne i dokładne ustawienie grubości porcji (od 0,5 do 30 mm), dzięki czemu mięso zostaje rozbite równomiernie a przygotowane kawałki są delikatne i soczyste. Urządzenie sprawdza się również w formowaniu wegetariańskich burgerów czy kulek pizzy. Dzięki wysokiej wydajności do 800 porcji na godzinę oraz wykonaniu z najwyższej jakości materiałów prasa MAGA ma zastosowanie w automatyzacji i optymalizacji procesów zarówno w gastronomii, jak i w przemyśle - w zakładach przetwórstwa spożywczego czy firmach cateringowych.
Płynna regulacja grubości rozbicia (od 0.5 mm do 30 mm)
4-poziomowy system zabezpieczeń pracy
Szybka instalacja na blacie roboczym lub dedykowanej podstawie
Możliwość mycia tac roboczych w zmywarce