Krajalnica stałowagowa TVI GMS multicut 1200

Parametry techniczne

Kategoria Używane maszyny masarskie
Podkategoria Obróbka mechaniczna mięsa
Rodzaj Krajalnice / Gilotyny do mięsa mrożonego
Wysokość 2100 mm
Szerokość 3800 mm
Długość 2600 mm
Zasilanie Elektryczne: 400V 50Hz 3N
Moc całkowita 11,5 kW
Główny materiał Stal nierdzewna, kwasoodporna

Opis

Długość formy: 650 mm po obu stronach noża
Szerokość formy: forma uniwersalna 120 mm, specjalne formy do 240 mm
Wysokość formy: Forma uniwersalna 50 mm (siodło cielęciny) do 200 mm (górna część wołowiny)
Grubość plastra: od 2 mm (dobra kontrola temperatury) do 600 mm
Kalibracja całych kawałków mięśni
Zasilanie: 3-fazowe 3x 400 V / N / PE, pobór prądu 32 A 11,5 kW
Zasilanie pneumatyczne: 6-8 bar

Tryb działania GMS Multicut 1200
›Wiele kawałków mięsa umieszcza się na taśmie przenośnika (funkcja buforowania).
›Następnie są one transportowane indywidualnie na przenośnik wagowy.
›Kawałek mięsa jest transportowany z przenośnika wagowego do formy w kształcie litery U.
›Górna jednostka z formą w kształcie litery C przesuwa się w dół i kształtuje mięso w formie U w owalny przekrój.
›Następnie tłok wejściowy dociska kawałek mięsa do tłoka wylotowego, wyrównując krawędzie mięsa.
›Gdy kawałek mięsa osiągnie obliczoną pozycję cięcia, spiralne ostrze tnie pierwszy kawałek.
›Gdy ostrze powróci do pozycji wyjściowej, mięso jest automatycznie przenoszone do następnej pozycji cięcia.
›Po zakończeniu cięcia blok plasterków jest wypychany na przenośnik wyładowczy.

Załączniki

Zapytaj o to urządzenie